Taldagstidning och Talboken kommer

Språk

Englishsuomisvenska
Närbild på dagstidning i papper och en talboksspelare

Taldagstidning

En taldagstidning är en tidning som en syntetisk röst läser upp för dig som har svårt att läsa tryckta tidningar. När du prenumererar på en taldagstidning får du en spelare och router. Du får även hjälp med tekniken från Taltidningshjälpen.

Du kan prenumerera på de flesta svenska dagstidningarna som taldagstidning. Läs tidningen direkt i en taltidningsspelare, dator eller app i din mobil eller surfplatta. Det finns två appar som du kan använda: Legimus för att lyssna på innehållet, och Akila för att lyssna och läsa med ögonen samtidigt.

Har du en prenumeration på en papperstidning kan du lägga till en liten extra kostnad och få taltidningen på köpet! Du kan självklart prenumerera enbart på en taldagstidning. Då blir det samma kostnad som för papperstidningen. Kontakta din tidnings kundservice för att prenumerera! Innan du tar en prenumeration kan du prova på att läsa en taltidning på ditt bibliotek. De flesta bibliotek erbjuder den tjänsten.

Taltidningshjälpen

Telefon: 020 - 311211

Talboken kommer 

När du prenumererar på en taltidning kan du få talböcker direkt till din taltidningsspelare. Det kallas för Talboken kommer. Det innebär att böckerna skickas från biblioteket, direkt till taltidningsspelaren, via internet. Du slipper skivor och får boken inom ett par timmar till spelaren.

Du kan också få tillgång till talböckerna via appen Legimus.