Läs mer hos andra

Språk

Englishsuomisvenska

Webbsidor om kultur, litteratur och appar

Götabiblioteken har mängder av medier och information men vi har såklart inte allt.
Här tipsar vi om några webbsidor där du kan hitta mer.

Barnens bibliotek 

Barnens bibliotek är en webbplats för barn, helt gratis och utan reklam. Här får du tips om bra barnböcker.

Barn- och ungdomskatalogen

Kulturrådet är en myndighet som – genom att främja utvecklingen, informera och ge bidrag till kultur. De är ansvarig utgivare av Barn- och ungdomsbokskatalogen. I början av september varje år kan du beställa den gratis till ditt bibliotek, din skola eller varför inte till dig själv. 

Barnradion Sveriges radio

Lyssna på barnprogram, spela spel, lyssna på musik, pyssla, läs nyheter och träffa Radioapan. Massor av radio för barn i alla åldrar.

DigitaltMuseum Östergötland 

Målet med DigitaltMuseum är att museernas samlingar ska vara tillgängliga för alla intresserade, oavsett tid och plats. Förhoppningen är att samlingarna nu enklare ska kunna användas för bildsökning, fördjupning, studier, undervisning och gemensam kunskapsuppbyggnad.

Kulturarv Östergötland 

Kulturarv Östergötland är inriktad mot att tillgängliggöra östgötskt kulturarv på olika sätt. Med hjälp av nätverksarbete och modern teknik skapas förutsättningar, ingångar och mötesplatser som alla vi som är intresserade av Östergötlands historia ska kunna ta del av. 

Lundströms Bokradio Sveriges radio 

Litterärt veckomagasin med Marie Lundström - författarmöten, reportage och lyrikläsningar.

Pappas Appar.se 

På PappasAppar.se hittar du recensioner av roliga, pedagogiska och barnvänliga barnspel, spel och appar för barn.

Polarbibblo

En webbplats för barn, dit man kan skicka in egna texter, bildberättelser eller recensioner av böcker. Lästipsen som publiceras hanteras av en redaktion bestående av bibliotekarier från Biblioteken i Norrbotten. 

Surfa lugnt 

Surfa Lugnt är en ideell förening som vill att alla barn och unga i Sverige, på jämlika villkor och i trygghet, ska kunna tillgodogöra sig allt det positiva som finns på Internet.

Världens bibliotek 

Världens bibliotek är en digital tjänst för barn och vuxna där du hittar e-böcker och e-ljudböcker på andra språk än svenska. Skaffa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna. När du vill, så mycket du vill. Tjänsten är en del av biblioteken i Sverige, finansierad av skattepengar och därför gratis att använda.