Vi lanserar en ny sajt

Kielivalinta

Englishsuomisvenska

Nu är vår nya sajt här

Götabiblioteken samlas under en ny och fräsch webbsajt. Vi har fokuserat på att göra en så smidig webbplats som möjligt för dig. Tydlighet har varit en utgångspunkt, så att du så enkelt som möjligt ska kunna använda våra tjänster. En efterlängtad förändring är att den nya sajten är responsiv och därmed anpassad för både mobiler och surfplattor. En annan förbättring är ljudboksappen Biblio. Nu kan du lyssna på e-ljudböcker både on- och offline.

Ny logga och grafisk profil

I samarbete med en kommunikationsbyrå har vi tagit fram en ny logga och grafisk profil. Loggan har sin utgångspunkt i ett citattecken som också bildar ett stilistiskt G och ett B – GötaBiblioteken.

Boktips, teman och mycket annat

Du som brukar surfa in på sajten kommer att känna igen dig. Det ska vara enkelt att hitta det man söker på sidan. Längst upp hittar du som tidigare bibliotekskatalogen, där du söker i hela vårt utbud. Tanken med den nya sajten är att göra vårt utbud mer tillgängligt med boktips, teman och mycket annat. Nu är det bl.a. lättare att låna e-böcker. Du kan söka efter e-böckerna direkt i katalogen. När det gäller bibliotekskontot så vet vi att det är viktigt för dig, därför har vi inte gjort några större förändringar där. Du använder samma bibliotekskortsnummer eller personnummer och pinkod som du hade på den gamla sajten.

Program

På sajten hittar du alla Götabibliotekens program men även de lokala programmen på respektive biblioteks sida. Vi erbjuder bl.a. kurser, handledningar och utställningar för både vuxna, barn och unga. Överallt finns nya aktiviteter, upplevelser och evenemang.

Hitta fel och vinn presentkort

Trots det grundliga arbetet kan det vara några missar här och där. Därför utlyser vi en tävling! De första fem som hittar fel, såsom stavfel eller länkar som inte fungerar, och mejlar in dem till oss belönas med ett presentkort. (OBS! Gäller inte personal på Götabiblioteken.)

Bibliotekspersonalen svarar gärna på dina frågor om sajten. Kontakta gärna oss.