SmåLit

Kielivalinta

Englishsuomisvenska
Logotyp för SmåLit 2023, med foton på författarna Lina Nordquist, Moa Herngren, Stina Wolter, Johannes Anyuru, torbjörn Flygt och Caroline Ringskog Ferrada Noli.

SmåLits författarscen 2 feb 2023,
kl. 18.00-20.00 Biograf Royal, Tranås

Möt författarna Moa Herngren, Torbjörn Flygt och SmåLits Migrantprisvinnare Negar Naseh i ett fördjupande samtal om sitt författarskap och sina böcker med moderator Anders Rydell. Köp biljetter på smalit.se och hos Tranås direkt. Biljettpris 150 kr. Bokförsäljning och signering med Önska /Ugglan Tranås efter samtalen.

Moa Herngren

Moa Herngren är författare, journalist och manusförfattare. Hon har skrivit ungdomsromaner, skönlitteratur och fackböcker. Senaste boken Skilsmässan är hennes nionde roman. Moa Herngren har ett särskilt öga för relationer och dess svårigheter, något som genomsyrar hela hennes författarskap. Detta syns även tydligt i de manus hon skrivit till TV-serier som Bonusfamiljen, Finaste familjen och Sjölyckan.

Torbjörn Flygt

Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott som författare med romanen Underdog som belönades med Augustpriset. Romansviten följde med Outsider och avslutas nu med Slugger där vi får återse Johan Kraft. I sviten har han skildrat femtio år av svenskt liv, svensk mentalitet och samhällsomdaning genom en familj i Malmö.

Negar Naseh

SmåLits migrantpris 2023 tilldelas Negar Naseh. I romanen En handfull vind berättar hon om flykten från revolutionen i Iran 1978. Negar skildrar människors sårbarhet och samhörighet men ger också en bild av dåtidens geopolitik, bakgrunden till nutidens uppror och de band som finns kvar hos en ny generation svenskar.

SmåLits Migrantpris om 50 000 kronor går årligen till en författare som i Vilhelm Mobergs anda lyckats skildra de människoöden som ligger bakom vår tids stora migrantrörelser.

För mer information och hela programmet besök: smalit.se