Boksoffan

Kielivalinta

Englishsuomisvenska
Boksoffans programledare Johan Hagesund och Jan Holmbom

Boksoffan fixar din sommarläsning!

Hela sommaren bjuder Linköpings stadsbibliotek på en serie författarsamtal online, varannan måndag kl. 21.

Det är programmet Boksoffan där förläggarna Johan Hagesund och Jan Holmbom pratar om böcker, skrivande och berättande med gäster från den östgötska bokbranschen.

 

Du kommer att få möta:

15 juni Stefan Andersson

Efter ett yrkesliv inom försvarsmakten sadlade Stefan Andersson från Blåvik utanför Boxholm om till författare. Han har nyligen släppt Han som tog värvning i Främlingslegionen, den tredje och avslutande delen i ”Han som-serien”, spänningsromaner som bygger på verkliga händelser.

29 juni Josefine Sandblom

Motalaförfattaren Josefine Sandblom pratar om sin nya bok, feelgoodromanen Selektiva Selma. Bokens huvudperson Selma lider, liksom författaren Josefine, av selektiv ätstörning. Genom att ta sig an ämnet i skönlitterär form hoppas Josefine bidra till att fler får upp ögonen för sjukdomen.

13 juli Thomas Almqvist

Bibliotekarien Thomas Almqvist arbetar just nu med att översätta en diktsamling av den spanske poeten Justo Jorge Padrón. Förra året gav han ut boken Spanien i mitt hjärta, med översättningar av hans spanska favoritpoeter.

27 juli Dina E. Sacic

Dina E. Sacic arbetar som affärsutvecklare i Tranås men har alltid drömt om att skriva en bok. En dag fick hon besök av mjölkbonden Fredrik Davidsson som behövde hjälp med att hitta en medförfattare till ett skönlitterärt manus. Det blev startskottet för ett författarsamarbete tillsammans med Fredrik som resulterat i feelgoodromanen "Säg något kärleksfullt".

10 augusti Thomas Bodström

Advokaten, författaren, f.d. justitieministern och gamle AIK-högerbacken Thomas Bodström är aktuell med pusseldeckaren Ditt hjärta är mitt, skriven tillsammans med kulturpersonligheten Lana Brunell från Linköping. Boken utspelar sig i Motala under Vätternrundan.

24 augusti Torbjörn Löwendahl

Torbjörn Löwendahl tröttnade på IT-branschen och bestämde sig för att skriva en bok, Stayin’ alive, där Linköping drabbas av en pandemi (boken gavs ut några månader innan covid 19-pandemin blev känd). Torbjörn startade även förlaget Lionvalley Publishing och slits nu mellan det egna skrivandet och glädjen i att redigera andras texter.

 

Här kan du se Boksoffan

Boksoffan sänds varannan måndag kl. 21 på stadsbibliotekets sidor på Facebook och Youtube under sommaren. Programmen ligger även kvar att titta på i efterhand.

Linköpings stadsbibliotek på Facebook

https://www.facebook.com/linkopingsstadsbibliotek/

Linköpings stadsbibliotek på Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCkiEgPrAUqbQN2pFEl-6-2g

Följ Boksoffan i sociala medier

#boksoffan_linkopingsstadsbibliotek

#boksoffan

Boksoffan görs i samarbete mellan DIBB förlag, Linnefors förlag, Kulturföreningen TellUs Östergötland och Digital kreativ verkstad på Linköpings stadsbibliotek.

Litteraturlista

Almqvist, Thomas: Spanien i mitt hjärta

Andersson, Stefan: Han som tog värvning i Främlingslegionen

Brunell, Lana & Bodström, Thomas: Ditt hjärta är mitt

Löwendahl, Torbjörn: Stayin’ alive

Sandblom, Josefin: Selektiva Selma

Sacic, Dina E. – boken är ej ännu utgiven, men håll utkik!