Årets bästa

WORRIERS Survival Pop

 

 

Popinriktad punk är inte direkt känd för sitt djup, men om fler vore som Worriers, skulle det motsatta vara sant. Detta är ett politiskt laddat band, som aktivt använder sin konst för att bidra till en mer öppensinnad värld. De är exempelvis inte rädda för att kritisera samhällets förtryck av utsatta minoriteter, särskilt HBTQ+ personer. Just HBTQ+ är någonting som ligger dem nära, inte minst för att Lauren Denitzio, gruppens frontfigur och hjärta, är ickebinär, alltså en person som inte följer tvåkönsnormen, utan som istället identifierar sig som mellan, bortom eller med båda könskategorierna kvinna/man. 

 
”Survival Pop” är ett sällsynt intimt album, som är lika djupt som det är upplyftande. Ämnena som berörs är knappast muntra; Lauren Denitzio tacklar bland annat sitt eget lidande, det samtida politiska klimatet samt konservativa syner på kön och genus. Worriers presentation är dock optimistisk och fyller albumet med värme. I en värld som tycks gå baklänges, är ”Survival Pop” en bra medicin mot hatet. Istället för att rikta långfingret mot ett orättvist system, erbjuder Worriers en välbehövd kram åt många av samhällets utstötta grupper.


Ni som redan har det hyfsat bra ställt kan såklart också hitta värde här. Om du vill ta en paus från det som spelas på radion och ha någonting mer autentisk, har Denitzio en fin present åt dig. De bästa låtarna att börja med är ”Future Me” och ”The Possibility”. Om intresset finns hos dig, kan vi dessutom rekommendera ”They / Them / Theirs” från Worriers debutalbum, Imaginary Life. Denna kan mycket väl vara den bästa låten om att vara ickebinär som har skrivits hittills.


Med detta sagt tackar jag för mig och önskar er ett bra musikår

 Rekommenderas av Jesper Massi

Reservera Booksmart

Luokitusnavigaatio

En saga av Stephen King

Årets bästa saga 2022

God of War - Ragnarök

Årets bästa speluppföljare 2022

Sången om Akilles av Madeline Miller

Årets bästa historiska roman 2022

Såret av Emma Adbåge

Årets bästa bilderbok 2022

Elden Ring

Årets bästa spel 2022