Söderköpings bokhylla

Language

Englishsuomisvenska
Logotype för Söderköpings bokhylla

Söderköpings Bokhylla 2022

Under sex måndagar i sommar får du möjlighet att möta din favoritförfattare och chansen att lyssna till en ny favorit. Bokhyllan, är inne på sin artonde säsong och årets upplaga erbjuder följande författare:

25 juli
Gertrud Hellbrand
Bosatt på Vikbolandet och är återkommande hyllad för sin precisa språkkänsla och har skrivit flera kritikerrosade romaner som Vinthunden, Veterinären och Satyricon. Nu är hon aktuell med spänningsserien Östgötasviten, där den senaste är romanen Svinskytten.

1 augusti
Fredrik Sjöberg

Essäförfattare och i år aktuell med Sjöelefanten i Bukarest, som är samlade essäer från de senaste 10 året. Sjöberg väver samman ett vildvuxet landskap mellan kultur och natur, och texterna präglas av den forskande, nyfikna blick som gjort Fredrik Sjöberg till en högt uppskattad författare i många länder.

8 augusti
Amat Levin

Amat Levin är journalist i grunden och utkom i år med boken Svart historia, som bär samma namn som det Instagramkonto han drivit sedan 2018 och som idag har omkring 70.000 följare. Han vill lyfta panafrikansk historia på ett lättillgängligt sätt, och boken har prisats av kritiker som en självskriven folkbildare som fyller stora kunskapsluckor och öppnar ögonen inför en försummad del av världshistorien.

15 augusti
Anna Laestadius Larsson
Anna Laestadius Larsson är känd för sina historiska romaner om kvinnor i olika tidsåldrar. Hon har sin bakgrund inom journalistik, och i sin senaste bok Alla dessa djäfla qvinnor tecknar hon livfulla porträtt av tusen år av bortglömd kvinnohistoria, av de som föregått och berett vägen för den moderna feministiska kampen.

22 augusti
Olivia Bergdahl
Utkom i år med romanen Vård & omsorg. Det är en dånande dialog mellan en mor och hennes ofödda barn, en gripande roman om att vara lyckligt gravid och samtidigt omslutas av det mörker som en cancerdiagnos innebär. 2021 gjorde hon ett bejublat framträdande på Söderköpings Poesifestival.

29 augusti
Jonas Jonasson

Boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har sålt i miljontals exemplar världen över och även blivit film. Nu är Jonas Jonasson tillbaka med boken Profeten och idioten, ett äventyr i samtiden innehållande domedagsprofeter, mästerkockar och 75-åriga Instagramexperter.
 

Plats

I år sker författarträffarna i St:Laurentii församlingshem. Måndagar kl. 19:00 (insläpp kl. 18:30)
Kaffe, te och hembakat finns att köpa på plats.

Biljetter

150 kr (130 kr med scenpass)
Biljettsläpp 18 juni kl.10 på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat

 

Arrangörer: Riksteatern Söderköping, Söderköpings Bokhandel & Antikvariat, Studieförbundet Vuxenskolan, Söderköpings stadsbibliotek och kulturkontor