
Biblioteket - Minska den digitala klyftan
På biblioteket kan du låna datorer och få en datorhandledning för att kunna lära dig ännu mer om det digitala. Hur arbetar biblioteket för att bidra till den digitala folkbildningen?
Människor idag vill lära sig mer om tekniken och en av anledningarna till det kan vara att många samhällstjänster håller på att digitaliseras. Utbudet på biblioteken har till stor del även det blivit digitalt. Det går exempelvis att låna film som strömmas via nätet eller att låna e-böcker.
Biblioteken ska enligt bibliotekslagen verka för att öka kunskapen om hur informationsteknik kan användas för kunskapsinhämtning, lärande och delaktighet.
Vill du använda bibliotekets e-tjänster eller få tips och råd på hur du söker på internet? Hur fungerar egentligen e-tjänsterna? På biblioteken kan du få handledning för att komma igång med din dator eller lära dig om hur det digitala fungerar. En del av Götabiblioteken har startat digitala verkstäder medan andra har handledning som går att boka men också i form av drop-in. Syftet är att inspirera besökarna till att bli mer digitalt aktiva och därmed bli mer delaktiga i samhället.
Hur man ska komma igång med sin surfplatta, dator eller telefon kan man också få hjälp med bland annat genom Teknikhjälpen på Linköpings stadsbibliotek eller DigidelCenter på Motala bibliotek.
Fler bibliotek i Östergötland har liknande tjänster, till exempel Norrköpings stadsbibliotek och Kinda bibliotek.
Asset Publisher
Asset Publisher
- Biblioteket - Utmaningar och hot
- Biblioteket - Utbildning och forskning
- Biblioteks- och bokbussarna
- Läsa på olika sätt
- Biblioteket och barnen
- Minska den digitala klyftan
- Boken kommer och Take away
- Biblioteket - för dig som är ny i Sverige
- Biblioteket - Ett offentligt rum för alla
- Skrivande kvinnor
- Magasinspoesi - M. Tsvetajeva
- Magasinspoesi - E. Rynell
- Magasinspoesi - B. Torsson
- Magasinspoesi - P. Bergman
- Panikljus
- Götabibliotekens bokbussar - Motala bokbuss
- Norrköpings vita stråk