Biblioteken tipsar

Inte helt Miss Lyckad Veronica Linarfve

Inte helt Miss Lyckad är den fristående fortsättningen på  ”I huvudet på Miss Lyckad”.

Som nygift och befordrad till chef tänker Louise att livet har ordnat sig och att hon äntligen har allt hon behöver. Efter en längre tids svacka med oro, stress och svartsjuka, som slutar i ett större missöde på en resa, tror hon sig äntligen uppleva sann lycka. Men är hon egentligen så lycklig som hon tror, innerst inne?
Den nya vardagen ställs på spets när hennes man får ett erbjudande om en tids utlandsjobb, som han varken vill eller kan tacka nej till. Som en räddande ängel bestämmer sig då Louises syster Kajsa för att flytta hem till henne och barnen och hjälpa till. Till en början går allt jättebra. Barnen stortrivs med sin moster och Louise får mer tid till arbetet. Men så får hon känslan av att hennes team på arbetsplatsen går bakom ryggen och har hemliga möten om henne, då de mer och mer drar sig undan henne och arbetet. Hon saknar sin man jättemycket, och plötsligt blir tillvaron med systern inte riktigt som hon tänkt sig, tvärtom. Vid flera oundvikliga konflikter med både systern och en kollega känner sig dessutom mer ensam än någonsin.

Ett krav systern hade innan inflyttningen var att hon skulle hjälpa till med barnen i utbyte mot att Louise ställer upp som en sorts klient för ett coaching program, Kajsa har bestämt sig för att bli Livscoach och gå en utbildning för det. Louise är först motvillig och ser det hela som en plojgrej. När hon ber systern hitta någon annan kommer Louises kollega Stella in i bilden. Men systern släpper dock inte taget om Louise. 

När Louise efter en weekendresa för jobbets räkning kommer hem och upptäcker att systern gjort tvärtom vad hon ville gällande barnen, eskalerar känslorna av nytillkommet missmod och det slutar med att Kajsa flyttar ut mitt i natten utan ett ord. När Louise upptäcker att gästrummet är tomt hittar hon ett utrivet papper ur en anteckningsbok, skrivet av Kajsa mitt under ett av deras coachingsamtal. Det skrivna på pappret handlar om henne. Först blir hon lite arg och chockad, men ju fler dagar som går i hennes ensamhet, desto mer börjar hon fundera, både på hur hon verkligen mår och vad hon egentligen vill innerst inne. Är hon egentligen så lycklig som hon tror?

Veronica Linarfve bor med man och två barn i Åkersberga. Hon är utbildad beteendevetare och journalist och driver idag en redaktionell kommunikationsbyrå. Veronica arbetade under flera år som chefredaktör på ett resemagasin och författardebuterade 2018 med I huvudet på Miss Lyckad.
 

Sommarboktips av Jessica Olsson, Norrköpings stadsbibliotek

Reservera Inte helt Miss Lyckad

 

 

Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd

Många spännande ingredienser, som gör historien till en riktig läsupplevelse.

Jorden skälver marken gungar av Erica Eklund

En bok som berör.

Under the whispering door Av T J Klune

Varm bok om livets mening.

En bön för de stulna av Jennifer Clement

Poetisk skildring om livet i en annan verklighet.

Det känns förbjudet av Annica Hedin

En sommarbok för våra yngsta besökare.

Ett hav av minnen av Fiona Valpy

Romantik på fransk sommarö.

Windsorknuten av Sophia Bennet

Sommarbok för den som aldrig får nog av det brittiska kungahuset.

Berättelsen om Alice Hart av Holly Ringland

Bara att ladda ned som e-text och ryckas med i en berättelse som heta duga.

Två små riddare av Bjørn F. Rørvik

Riddarsaga för busiga barn.

Sax i hjärtat av Marie Bengts

Mordgåta för solstolen.