Digitala biblioteket

Språk

Englishsuomisvenska
Illustration av dokument som blåser i väg mot en blå himmel

Lästips

Brukar du titta i bibliotekets återlämningshyllor för att få tips på nästa bok att läsa? Det går inte nu, men du kan ta del av vad andra lånar under menyn Inspiration. Där hittar du topplistor med de mest utlånade titlarna just nu.

E-medier

Vi erbjuder dig nu möjligheten att låna åtta e-lån per månad. Har du svårt att välja vad du vill läsa eller lyssna på? Titta då på nyhetslistor för e-böcker och e-ljudböcker under Inspiration på gotabiblioteken.se.

Läsa tidningar och tidskrifter

Brukar du sitta på biblioteket och läsa tidningar och tidskrifter? Det går inte nu, men du kan logga in på Pressreader och läsa e-tidskrifter från världens alla hörn, på original språk.

Låna film

Saknar du möjligheten att bläddra bland bibliotekets dvd och blueray-filmer? Upptäck då våra fina filmtjänster Cineasterna och Viddla. Där kan du låna strömmande film hur lätt som helst med ditt bibliotekskort.

Sagostund

Är sagostunden veckans höjdpunkt? Det går inte nu, men du kan lyssna till sagor på bibliotekens youtube-kanaler. Här ett exempel från Linköpings stadsbibliotek "Sagostund med bokmalen - Discoyoga". 

Take away

Är du den som älskar att läsa och fyller påsarna vid varje besök? Det går inte nu, men sök i vår katalog via gotabiblioteken.se och gör en lista på de titlar du vill låna. Många av våra bibliotek erbjuder möjligheten att beställa och hämta ut. Böcker som Take away – helt enkelt.

 

Ta hand om dig och välkommen att besöka det digitala biblioteket! Vi har öppet dygnet runt!