Årets bästa

Booksmart

 

 

I Booksmart möter vi två bästa vänner som har vigt sina liv åt skolan och att få bra betyg, men dagen innan de slutar gymnasiet bestämmer de sig för att ta igen år av festande under en enda kväll. Därefter får vi följa med dem på en vild resa som de aldrig kommer att glömma.

Booksmart är en uppfriskande ungdomskomedi, som är fri från många av de tröttsamma klyschor som tenderar att hemsöka genren. Filmen är full av energi, charm och humor. Den är faktisk så rolig att författaren av den här rekommendationen vek sig av skratt genom hela föreställningen. Dessutom kan det här mycket väl vara en av 2010-talets smartaste och mest inkluderade Hollywoodfilmer, och i fortsättningen bör den användas som en måttstock för alla regissörer som önskar behandla HBTQ+ och feminism i sina verk.

Booksmart har många styrkor, men dess främsta är de två unga kvinnorna i huvudrollerna. Alla rollfigurer är visserligen välskrivna, men dessa två får de andra att blekna i jämförelse. Tillsammans bildar de en dynamisk duo, vars starka vänskapsband kommer göra de flesta avundsjuka.

Gör dig själv en tjänst och se Booksmart.

Med detta sagt tackar jag för mig och önskar er ett bra filmår.

Rekommenderas av Jesper Massi

Reservera Booksmart

 

Filtrera på:

En saga av Stephen King

Årets bästa saga 2022

God of War - Ragnarök

Årets bästa speluppföljare 2022

Sången om Akilles av Madeline Miller

Årets bästa historiska roman 2022

Såret av Emma Adbåge

Årets bästa bilderbok 2022

Elden Ring

Årets bästa spel 2022